A MachinePoint 2019-2020-ra számít az ipari termelési kapacitás túlcsordulásának korrigálására


This is not an official translate. Original version here

Az Eurostat termelésének alakulása
A gépek értékesítésének pozitív alakulása az elmúlt években folyamatosan lezajló gazdasági ciklussal zárul, amely hamarosan véget ér.

Az EUROMAP és az EUROSTAT 2017-ben 7% -os gépgyártás-növekedést jelentenek. 2018 első felében a VDMA 4% -os növekedést jelent a német ipari gépek és berendezések gyártása és kereskedelme terén. Az elmúlt 8 évben a gépgyártás 26% -kal nőtt Európában a nem tartósan gyártott termékek 6% -ával szemben. A 2017 végén és 2018 első felében megrendelt gépek közül sokan hamarosan telepítik majd a hatalmas kapacitásnövekedést világszerte. 2017-ben azonban a 19 EU-ország műanyagtermékei stagnálnak, csak 0,57% -kal emelkednek. A jó szándékú európai kormányok továbbra is lépést tartanak az adópálcán, hogy fokozzák iparágaik termelékenységét és versenyképességét. Ez az a helyzet a hároméves költségvetési ösztönzésre, amelyet az olasz kormány az olasz gyártók számára a tőkeberendezés-befektetések "szuper-amortizációjával" kínál; vagy a magyar kormány szubvenciói a tőkeberendezésbefektetésekhez. Norvégia egy másik példa, ahol az elmúlt év gépgyártása 100% -kal nőtt a gyártási termelésnél. Ez az inger azonban nagy piaci egyensúlyhiányt okozhat. A G20 országok például tavaly novemberben megállapodtak abban, hogy az ipari támogatásokat meg kell szüntetni az ipari termelésnek az acélpiac kapacitásának korrekciójával, óriási kínai felesleggel, de a műanyag- vagy italgyártó iparág ugyanolyan túlkapacitást szenved.
Mindez együtt irracionális ipari többletet eredményez, amely a nem tartós fogyasztási cikkek globális termelését serkenti, és részben felelős az alacsony inflációért világszerte. Az új gépgyártók 2010 óta a lehető legjobb környezetben élnek. Az 1998-tól 2008-ig terjedő túlzott időszak után fontos korrekcióra számíthatunk.
Miután elemezte a gépgyártási és gyártási statisztikákat és a nemzetközi kötvényárakat az elmúlt 30 évben, úgy gondolom, hogy a 2019-2020 10% -os korrekciót fog elérni a gépiparban. A kereslet visszaszorul, az új és használt gépek ára csökken, és a kapacitások túlzott mértékű kiigazítása

Az 1992-93-as válságot az Európai Monetáris Rendszer (EMS) EMU 1991-es Maastricht után bekövetkezett kudarca okozta. A 2000-es válság az Y2K ijesztés, a dot-com mellszobor, a magas kamatlábak és a szeptember 11-i támadások következménye volt. Mindez a gazdaság visszaesését eredményezte. A 2008-2008-as pénzügyi válság a másodlagos jelzálogpiaci válsággal kezdődött, amely egy teljes körű bankválság, hitelkonstrikció, Lehman Brothers bukása stb. Alakult. Az 1992-es és 2001-es válság a gépiparban 11% . A 2008-as válság 25% -os visszaesést eredményezett.
Talán tévedek, de azt gondolom, hogy a gépipar 2019-20-as válságát az ipari termékek 2-3% -os keresletcsökkenése okozza majd, miután a globális kockázatok bármely kombinációját megvalósítják, mint például a kereskedelmi háborúk, a Brexit, az olasz az euro-válság, a migráns válság, a feltörekvő piacok romlása (ahogyan ez a török ​​lírával történik) vagy magasabb olajárak az iráni olaj és gazdaság megújított szankcionálása miatt.
A túlkapacitás következményeit az iparág 2008-ban érezte fájdalmasan, és évekbe telt, hogy elhagyják magukat. A jelenlegi helyzet nem annyira gazdag, mint a gazdaság 2006-ban, de a múltból tanulva az ipari vállalatoknak csökkenteniük kell a felesleges kapacitást, mielőtt a használt géppiac telített lesz.

A MachinePoint megvásárolja, értékesíti és áthelyezi a használt ipari gépeket a műanyag- és italpiacokon. A 20 éves fennállás lehetővé teszi számunkra, hogy a túlzott ellátást hatékonyan és megbízhatóan terjesszék ki. Az ipari kapacitáscsökkentés iránt érdeklődő eladóknak szakértelemre, piaci ismeretekre és megbízható partnerre van szükségük. A növekvő cégek Indiában, Kínában, Afrikában vagy Latin-Amerikában a MachinePoint-ot a leginkább okos és megbízható módon hajtják végre. Nem vásárolunk raktáron, hanem biztosítjuk a viszonteladói szolgáltatásainkat, mivel a legtöbb gépet futó állapotban mutatja az üzemeltetésük és karbantartásuk helyén. Ezt a garanciát újra és újra bizonyították a nagy és kisvállalatok, akik hűséges vásárlókká váltak.
Nemzetközi jelenlétünket több száz ipari szakember is megerősíti, akik a használt gépek eladása vagy keresése érdekében együttműködnek. A többletgazdaság idején internetes jelenlétünk és kiterjedt és szakosodott értékesítési hálózataink kulcsfontosságúak a felesleges gépek piacokon történő áthelyezésében. A jó gépek márkák gyorsabban értékesítenek, mint a rossz márkák, amelyek esetekben leselejteznek. Az árak általában csökkennek, ha a piacon felesleges gépek vannak, ha a viszonteladó nem ipari szakértő. A túlzott kínálatnak nem kell alacsonyabb árakat jelentenie, hanem megfelelőbb a helyes áron, ha elégséges keresletet váltanak ki. Mindenesetre, míg az új géppiac szerződések, a használt géppiac növekszik és érdekesebbé válik a vevők és az eladók számára.

César Rodríguez Gabilondo, a Machinepoint vezérigazgatója

César Rodríguez Gabilondo

CEO & Founder of MachinePoint Consultants

Linkedin Profile

Név:
*Telefon:
*A cég neve:
*E-mail címe:
*Város:
*Ország:
*Hozzászólás:


Lépjen Velünk Kapcsolatba

Head Office - Europe
Parque Tecnológico de Boecillo
Calle Andrés Laguna 9-11
E - 47151 Valladolid
Spain
+34 983 549 900
info@machinepoint.com


Lépjen Velünk Kapcsolatba